Glu gin - The perfect serve

Te koud voor Gin Tonic? Ontdek Glu gin! Perfect voor op koude dagen!
Glu Gin is de warme variant van gin-tonic die vooral bedoeld is om de wintermaanden door te komen. Niet geheel verrassend is de naam enigszins geïnspireerd door glühwein, maar de smaak blijft wel dicht bij de originele gin-tonic. Zo wordt er onder andere kaneel, kruidnagel, sinaasappel, bessen en andere kruiden gebruikt om die herkenbare smaak te creëren.

 

Qua smaak en kleur vindt je de klassieke kaneel, kruidnagel, sinaasappel en bessen terug. Het is gebaseerd op Gin met een infusie van thee, met daarbij natuurlijke sappen van fruit.

Hoe serveer je Glu gin?

Neem een appelsien, snijd er enkele partjes van. Plaats twee sneetjes in het glas. Voeg een stokje kaneel toe. Serveer daarbij de Glu gin in het glas op een warme temperatuur, maar niet kokend. 

Als je onderstaand filmpje checkt, weet je: JA! De kaneel, kruidnagel en sinaasappel van de glühwein is er, en de frisheid van de Gin-Tonic. Het is door de Belg Vincent Parisis bedacht, en je kan het zo makkelijk thuis ook maken. Het lekkerste is als je ‘m wel warm serveert (niet bloedheet en kokend), dus ideaal om mee te nemen als je gaat wandelen. 

Schrijf een commentaar